Redukce Hmotnosti díl #1 : Nahraďte kalorické potraviny vhodnějšími substituty 💪

Při snaze o redukci hmotnosti je důležité vybrat si potraviny, které vám pomohou dosáhnout vašich cílů. Nahrazení kalorických potravin vhodnějšími substituty může být efektivní strategií pro snížení příjmu kalorií a podporu hubnutí. Zde je několik konkrétních tipů, jak toho dosáhnout:

Jak nahrazovat kalorické potraviny?

  1. Vyhledejte alternativy s nižším obsahem kalorií: Místo bílého chleba si vyberte celozrnné pečivo. Místo másla použijte avokádo nebo nízkotučný tvaroh.

  2. Omezte přídavky cukru: Místo sladkých cereálií si připravte ovesnou kaši s ovocem. Místo slazených džusů pijte čerstvě vymačkané šťávy nebo vodu s plátky ovoce.

  3. Zvolte lehčí formy vašich oblíbených pokrmů: Místo smažených brambor zkuste pečené batáty. Místo smetanových omáček použijte omáčky na bázi jogurtu nebo hummus.

  4. Využijte různé možnosti přípravy jídla: Namísto smažení jídla zkuste grilování, pečení nebo vaření na páře. Tím snížíte přidaný tuk a kalorie.

  5. Investujte do kvalitních doplňků stravy: Máte-li potřebu na sladké, zkuste proteinový koktejl nebo proteinovou tyčinku místo sladkého pečiva.

 

Top 5 substitutů nejčastějších kalorických potravin:

    🍫 Sladkosti : Namísto sladkostí si dopřejte kousek čerstvého ovoce nebo sušeného ovoce bez přidaného cukru.

   🍟 Slané snacky: Místo solených brambůrek si dejte malou hrst ořechů nebo mandlí. Jsou plné zdravých tuků a bílkovin.

   🥩 Tučné Maso: Zvolte bílkoviny s nízkým obsahem tuku, jako jsou kuřecí prsa, ryby nebo luštěniny, místo tučného masa.

    🧃 Slazené nápoje: Přejděte na vodu s plátky citrónu nebo limetky nebo si připravte domácí bylinkový čaj - budete ohromeni co taková malá změna dokáže!

    🍽 Slané pracovní obědy: Zaměňte je za obědy připravené doma s čerstvou zeleninou, bílkovinami a celozrnnými produkty.

Vždycky můžete najít zdravější alternativy k vašim oblíbeným potravinám, které vám pomohou dosáhnout vašich cílů v redukci hmotnosti stačí se jen zamyslet nebo si něco přečíst. Buďte kreativní a experimentujte s různými ingrediencemi a přístupy k vaření. Vaše tělo vám poděkuje!

Sportu zdar!
Tým Fitpanda

PS: Moc nežerte :))

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz
×
loga karetních společností